Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به طرح ایجاد «دهکده سلامت معتادان متجاهر» که به ستاد مبارزه با مواد مخدر ارائه شده است، اظهار کرد: در طرح دهکده سلامت حلقه‌های مفقوده‌ای وجود دارد، به طور مثال گفته شده این مکان ظرفیت ۱۰ هزار نفری دارد؛ این درحالیست که در مکان‌های تجمیع معتادان، نگرانی از افزایش آلودگی‌ها و بیماری‌های مختلف همواره وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به طرح «دهکده سلامت معتادان متجاهر»، بیان کرد: طرح دهکده سلامت، دارای عنوان خوبی است و تلقی که از عنوان آن می‌شود، به نظر یک مجموعه جامعی است که همه ابعاد دهکده سلامت را پوشش می‌دهد و طرح به عنوان کلیات موضوع که خدمات مختلفی به مددجویان ارائه می‌کند، مثبت است اما بحث‌های اساسی هم در این زمینه مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: طی ۴۰ سال گذشته با پدیده معتادان متجاهر به شکل‌های مختلفی برخورد می‌شد واما برخوردی تخصصی، علمی و همه جانبه در این زمینه صورت نمی‌گیرد. تقریبا طرح‌های مشابه طرح دهکده سلامت که اجرا شده، با شکست روبرو یا با حداقل بازدهی همراه بوده است.

دهکده سلامت منجر به ایزوله شدن معتادان می‌شود؟

هاشمی با بیان اینکه در طرح دهکده سلامت حلقه‌های مفقوده‌ای وجود دارد، افزود: در طرح مذکور تنها کلیات گفته شده است، به طور مثال گفته شده این مکان ظرفیت ۱۰ هزار نفری دارد و این درحالیست که در مکان‌های تجمیع معتادان همواره نگرانی از افزایش آلودگی‌ها و بیماری‌های مختلف در پی تجمع، وجود دارد.

دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه طرح دهکده سلامت دارای عنوان خوبی است، این پرسش را مطرح کرد که آیا این عنوان برای معتادان منجر به ایزوله شدن آنها نمی‌شود؟.

هاشمی با اشاره به تجارب موفق کشورهای دیگر در درمان اعتیاد معتادان اظهار کرد: برخی کشورها ملاک را روی معتاد و خانواده درمانی گذاشته و آنها را در خانواده توانمندسازی و درمان می‌کنند. همچنین در بازدیدی که به عنوان دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر طی سالیان گذشته از استرالیا داشتم، دادگاه‌های درمان‌مدار برای معتادان متجاهر وجود داشت که قرار بود این طرح هم در کشور ما به صورت پایلوت اجرا شود. در این طرح بنا بر این بود که تمام سازمان‌هایی که در رابطه با یک معتاد متجاهر باید برای بازگشت آن به اجتماع، اصلاح، سم‌زدایی و درمان و روانشناسی فرد و مهارت‌آموزی و توانمندسازی و اشتغال مداخله کنند در دادگاه‌های درمان مدار حضور داشته باشند و هرکدام مسئولیتی را زمان‌بندی شده بپذیرند و نظارت و ارزیابی مستمری هم بر عملکردها انجام پذیرد.

وی با اشاره به اینکه در درمان معتادان متجاهر باید به سمت روش‌های مدرن حرکت کنیم،‌ این را هم گفت که البته حجم کاری در ایران بالاست و راهی جز این که به طور جد و با اعتقاد سازمانها و نهادهای مدنی را توانمند کنیم، نداریم. هرچقدر روی سازمان‌ها و نهادهای مدنی سرمایه‌گذاری کنیم، بالطبع کار دولت و حاکمیت هم سبک‌تر و راحت‌تر خواهد شد.

با ایزوله کردن معتادان می‌توان مانع ورود موادمخدر به چنین مکانی شد؟

دبیرکل اسبق ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور در پاسخ به این سوال که طرح دهکده سلامت تا چه میزان در زمینه درمان معتادان متجاهر اثرگذاری دارد؟ گفت: هنوز ابعاد اجرای این طرح روشن نیست. از سوی دیگر تجمیع معتادان و ایزوله کردن معتاد در مکان‌های محدود، بدون ارتباط با جامعه مشخص نمی‌کند که بتوانند معتاد را سالم نگه دارند و به طور قطع مواد به اماکن وارد خواهد شد. عنوان دهکده سلامت که هم بحث درمانی و هم تفریحی و هم توانمندسازی را دارد زیباست، اما اگر بتوانیم این مجموعه را با در نظر گرفتن نقاط ضعفی که از گذشته وجود داشته، رفع کنیم تا به فاجعه "اردوگاه" تبدیل نشود، می‌تواند موثر باشد.

هاشمی ادامه داد: علی رغم زحمات کشیده شده در این حوزه،‌ به دلیل اینکه سیستم نظارت و ارزیابی هم در ستاد و هم در دستگاهها ضعیف است نباید طرح دهکده سلامت فقط به یک شغل و ایجاد ساختمان و کاسبی جدیدی تبدیل شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: متاسفانه عملا در دنیا به یک شکل و در ایران هم به شکلی دیگر، به جای کنترل مهارت پدیده و کنترل پدیده، بقاء پدیده حاکم است. امیدوارم با اصلاحات کلان ساختاری و تعامل سازنده با دنیا روند توسعه متوازن در کشور سرعت گرفته و زمینه‌ها و هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی این پدیده مدیریت و مهار شود. دستگیری سالانه ۴۰۰ هزار نفری و آسیبهای جدی بر نهاد خانواده و... قسمتی از این خسارت‌ها هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دهکده سلامت معتادان متجاهر اعتیاد علی هاشمی ستاد مبارزه با مواد مخدر طرح دهکده سلامت معتادان متجاهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۹۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران

حسن ماری اوریاد در جمع خبرنگاران با تبریک فرارسیدن روز معلم و تکریم هفته کارگر بیان داشت: رهبر معظم انقلاب بر پاسداشت حقوق کارگران و توجه به معیشت این اقشار شریف و سختکوش تاکید ویژه دارند و خدمت به جامعه کارگری را سعادتی بزرگ بر می‌شماریم.

او با بیان اینکه انقلاب اسلامی مدیون مجاهدت و ایثارگری کارگران است، بیان داشت: ماموریت اصلی تامین اجتماعی در حوزه درمان بر مبنای افزایش رضایتمندی، حفظ ایمنی بیمار و تکریم بیمه شدگان استوار است.

اوریاد با ارائه گزارشی از خدمات مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس اظهار داشت: در دو بخش خدمات درمان مستقیم و غیرمستقیم در راستای ارتقا سلامت جامعه و به ویژه رضایتمندی کارگران تلاش می‌کنیم.

به گفته این مقام مسئول، خدمات درمان مستقیم در مراکز ملکی وابسته به سازمان تامین اجتماعی متشکل از یک بیمارستان و ۲۳ مرکز درمانگاهی سرپایی مشتمل بر هفت پلی کلینیک، پنج درمانگاه تخصصی و یازده درمانگاه عمومی است.

او از گسترش مراکز درمانی طی چند سال اخیر خبر داد و افزود: راه اندازی درمانگاه تامین اجتماعی در شهرستان فیروزآباد در بهمن ماه سال قبل یکی دیگر از پروژه‌های درمانی برای تسهیل دسترسی بیمه شدگان محترم سازمان به خدمات درمانی سرپایی رایگان بوده است.

به گفته اوریاد، درمانگاه‌های زرقان و خرمبید هم در سال جاری در راستای ارتقای سلامت به بهره برداری خواهند رسید و استان پهناور فارس با توجه به گستردگی زیرساخت‌های درمانی تامین اجتماعی رتبه سوم تا چهارم کشور را در اختیار دارد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس خاطرنشان کرد: در زمینه درمان مستقیم، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی دارای بخش‌های تخصصی و فوق تخصصی است که به صورت شبانه روزی و کاملا رایگان به خانواده بزرگ تامین اجتماعی خدمات ارائه می‌دهد.

اوریاد ابراز داشت: در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی اعمال پیشرفته جراحی در زمینه‌های قلب، آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی، چشم، زنان و زایمان، ارتوپدی، مغز و اعصاب، اورلوژِی، لاپاراسکوپی و جراحی عمومی به صورت شبانه روزی کاملا رایگان انجام می‌شود.

او با اشاره به موفقیت‌های چشمگیر این مرکز درمانی گفت: در سال گذشته، بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی عنوان چهارمین مرکز ارایه خدمات فوق تخصصی قلب در کشور را به خود اختصاص داد.

اوریاد افزود: در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس به ویژه در بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی میزبان تعداد زیادی از بیماران و بیمه شدگان محترم تامین اجتماعی از استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بسیاری دیگر از استان‌های کشور هستیم.

به گفته سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس، در سال گذشته بیمارستان شهید آیت الله دکتر بهشتی ۲۱ هزار و ۵۴۹ بیمار را در بخش‌های بستری پذیرش کرده و نزدیک به دو میلیون ویزیت سرپایی در کل استان صورت گرفته است.

او خاطرنشان کرد: نزدیک به یک میلیون و پانصد هزار نسخه دارویی در بخش سرپایی درمانگاهی و بیمارستانی به بیماران ارائه شده است.

اوریاد در همین رابطه افزود: طی همین مدت، در بخش آزمایشگاهی بیش از ۴۴۶ هزار مورد خدمات ارائه شده و نزدیک به ۱۰۹ هزار نفر از خدمات رادیوگرافی، ۴۰ هزار مورد خدمات سونوگرافی، ۲۵ هزار مورد فیزیوتراپی، ۱۳ هزار مورد خدمات دیالیز، ۲۳ هزار مورد ام آر آی، ۱۱ هزار خدمات اکوکاردیوگرافی، ۳۸۰۰ مورد اندوسکوپی به صورت رایگان در مراکز درمانی تامین اجتماعی به بیمه شدگان ارائه شده است.

او تعداد کل مراجعات پاراکلینیک استان در بخش بیمارستانی و درمانگاهی را بیش از ۲ میلیون و ششصد هزار نفر عنوان کرد.

اوریاد افزود: بیمارستان شهید دکتر بهشتی با ۸ اتاق عمل فعال و ۲۲۶ تخت فعال در حال ارائه خدمات به خانواده بزرگ تامین اجتماعی و عموم جامعه است.

او در بخش دیگری از سخنانش از تجهیز بیمارستان شهید دکتر بهشتی به یک دستگاه میکروسکوپ پیشرفته چشمی با اعتبار ۲۸ میلیارد ریال و یک دستگاه سنگ شکن درون اندامی با اعتبار ۳۷ میلیارد ریال خبر داد.

سرپرست معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت درمان تامین اجتماعی فارس از نوسازی تجهیزات پزشکی مراکز درمانگاهی و بیمارستانی طی یک سال اخیر خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲ اعتباری معادل سیصد میلیارد ریال برای تجهیز مراکز درمانی تامین اجتماعی استان فارس اختصاص یافته است.

اوریاد اضافه کرد: در بخش درمان غیرمستقیم، معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس با طیف گسترده‌ای از مراکز درمانی بخش دولتی، خصوصی، خیریه و نیرو‌های مسلح مشتمل بر مراکز بیمارستانی، داروخانه، ازمایشگاه، مراکز تصویر برداری، فیزیوتراپی و سایر مراکز پاراکلینیکی طرف قرار داد می‌باشد.

این مقام مسئول افزود: در بخش عملکرد معاونت خرید راهبردی بررسی و رسیدگی بالغ بر ۳۷ هزار پرونده بستری و ۲۰۰ هزار پرونده سرپایی بیمه شدگان سازمان به صورت ماهیانه توسط همکاران متخصص و فنی این حوزه صورت می‌پذیرد.

او شمار مراکز طرف قرارداد در استان فارس را ۲۵۸۳ مرکز اعلام کرد و بیان داشت: تعداد ۱۶۴۰ پزشک خانواده در قالب مطب، درمانگاه و شبکه‌های بهداشتی طرف قرارداد با مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس به ارائه خدمت می‌پردازند.

او بیان داشت: معاونت خرید راهبردی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان فارس بطور متوسط در هر ماه ۳۰۰ میلیارد تومان اسناد مالی دریافت می‌کند که پس از بررسی‌های لازم به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت می‌شوند.

به گفته این مقام مسئول، طی فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری مبلغی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان به مراکز درمانی طرف قرارداد پرداخت شده است.

اوریاد در بخش دیگری از سخنانش از ترمیم نیروی انسانی در مجموعه تامین اجتماعی فارس خبر داد و افزود: در پایان فروردین ماه سال جاری آزمون استخدام تامین اجتماعی در استان فارس برگزار شد و ۶۱ نفر در حوزه درمان مستقیم و غیرمستقیم جذب می‌شوند.

او درپایان اظهار امیدواری کرد سطح کیفی و کمی خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در سال جاری ارتقا یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟