Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهدشتی‌ها برای تامین ویلچر یک معلول نسبت به جمع آوری درب‌ بطری در سطح شهر اقدام کردند. ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، شهروندان دهدشتی روزانه میزان بسیار بالایی زباله تولید می‌کنند به گونه‌ای که به ازای هر نفر در روز 1200 گرم زباله تولید شده و این رقم 2 برابر آمار کشوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پلاستیک، شیشه، قوطی و دیگر زباله‌ها تجزیه‌ناپذیر بوده و پس از دفن آنها حتی تا 3 هزار سال هم تجزیه نمی‌شوند و این پدیده صدمات زیادی به محیط‌زیست و طبیعت وارد کرده و به مرور زمان علاوه بر نابودی طبیعت، سبب بروز بیماری‌های خطرناکی نیز می‌شود.

سازمان مردم‌نهاد بلاد شاپور شهرستان کهگیلویه تاکنون برنامه‌های بسیار خوبی در راستای فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن "تفکیک زباله از مبدأ" در سطح شهر دهدشت اجرا کرده و پس از اجرای پویش مردمی " نه به کیسه‌های پلاستیکی" این بار نیز پویش "جمع‌آوری درب بطری" را در راستای فرهنگ‌سازی تفکیک زباله در دهدشت طراحی و در دست اجرا دارد.

مدیرعامل سازمان مردم نهاد بلادشاپور در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: پویش تپش قلب زمین در شهر دهدشت برای جمع‌آوری درب بطری به همت سمن بلادشاپور و با هزینه اعضای گروه طراحی و در حال اجرا است.

وی با اشاره به هدف از اجرای پویش جمع‌آوری درب بطری، گفت: برای اجرای چنین طرحی چندین هدف داشتیم، اول اینکه می‌توانیم با امکانات ساده و چاشنی ذوق و سلیقه طرح‌هایی اجرا کرد که علاوه بر زیباسازی منظر شهری، کاربردهای زیست محیطی و بسترسازی فرهنگی داشته باشند.

خوشخونژاد با بیان اینکه هدف دیگر اجرای پویش آموزش و فرهنگ سازی طرح تفکیک زباله بود، افزود: مردم با دیدن المان قلب به خودی خود تشویق می‌شوند که درب بطری‌های خود را درون این قلب بریزند و به نوعی در تمیز نگه داشتن محیط زندگی خود تلاش کنند.

وی تصریح کرد: طبق رایزنی‌هایی که انجام دادیم قرار است پس از جمع‌آوری میزان زیادی درب بطری، آنها را به یک نهاد اجتماعی در تهران تحویل دهیم و در ازای آن برای یکی از معلولان نیازمند شهر دهدشت یک دستگاه ویلچر دریافت کنیم.

مدیرعامل سمن بلادشاپور با اشاره به جذابیت طرح قلب، گفت: وقتی شهروندان درب‌ بطری‌های خود را درون این قلب بریزند به‌واسطه‌ رنگارنگ بودن درب‌های بطری، رنگین کمانی درون این قلب پدید می‌آید که ناخودآگاه سبب جلب توجه مردم می‌شود و شهروندان پی می‌برند که می‌توانند با کمی ذوق و سلیقه کارهای زیبایی انجام داد.

وی گفت: برای اجرای این طرح هیچ‌گونه مطالعه و تحقیقی صورت نگرفته بلکه با همفکری اعضای سمن و نیز باتوجه به طرح‌های زیست محیطی موفق سایر کشورها، تصمیم به اجرای چنین طرحی گرفتیم.

خوشخونژاد با اشاره به دلیل انتخاب جمع‌آوری درب‌بطری گفت: از یک‌سو باتوجه به اینکه درب‌بطری ساختار و آلیاژ متفاوت‌تری نسبت به بطری داشته و ماندگاری آن در طبیعت بیشتر بوده و تجزیه‌ناپذیرتر است و از سویی دیگر باتوجه به اینکه در ازای درب بطری ویلچر داده می‌شود، تصمیم گرفتیم چنین پویشی را راه‌اندازی کنیم تا علاوه بر فرهنگ‌سازی و آموزش، به معلول همشهری خود نیز کمک کنیم.

وی عنوان کرد: محیط زیست پیرامون ما به سرعت در حال نابودی است و چنانچه به این موضوع توجهی نکنیم معلوم نیست چه میراثی برای آیندگان به جا می‌گذاریم پس ایجاد بستر فرهنگی و نیز نهادینه‌شدن فرهنگ بازیافت و حفاظت از محیط زیست یکی از اولویت‌های مشترک برنامه‌های سمن بلادشاپور است.

خوشخونژاد خاطرنشان کرد: درب بطری‌های جمع‌آوری شده را با هماهنگی‌هایی که از قبل انجام دادیم به تهران منتقل کرده و در ازای آن یک دستگاه ویلچر دریافت می‌کنیم.

بطری‌های پلاستیکی، نقش بسیار زیادی در تخریب محیط زیست ما دارد. در این میان، درب‎های بطری که آلیاژ متفاوتی نسبت به خود بطری‌ها دارند نیز بی‌نصیب نیستند و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به وسیله همین درب‌های کوچک به طبیعت ما رسیده است.

انتهای پیام/ش

R41452/P4001/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۶۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالن جشن آموزش و پرورش در شأن معلم نیست/ لزوم تکریم توسط جامعه

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام وحدانی فر صبح سه شنبه در جشن روز معلم که در سالن شهید مطهری دهدشت برگزار شد، افزود: معلمی شغل انبیاست و همانطور که پیامبر فرمود بعثت من بعثت معلمی است.

وی تصریح کرد: فرزندان جامعه که تربیتش در اختیار شما است با کلام شما رفتار یاد نمی‌گیرند، بلکه با رفتار یاد می‌گیرند.

امام جمعه دهدشت با بیان اینکه آنچه باعث ساختن جامعه می‌شود این است که معلم اصلاح انجام دهد، افزود: اگر می‌خواهیم جامعه اصلاح و سرمایه گذاری در ابعاد مختلف انجام دهیم، راه آن توجه به آموزش و پرورش است.

حجت الاسلام وحدانی فر با اشاره به اینکه معلم باید برای حریم خود ارزش قائل شود، تاکید کرد: تا فرهنگ جامعه درست نشود و جایگاه معلم ارزش پیدا نکند و حرمت معلم توسط جامعه رعایت نشود، آموزش و پرورش ارتقا نمی‌یابد.

وی بیان کرد: برای خدا کار کنید و آنچه را که بیان می‌کنید و بذری که در ذهن دانش آموز می کارید، این بذر در آینده نمو خواهد کرد پ ببینید این بذر، بذر امید است یا بذر ناامیدی در جامعه رواج می‌یابد.

حجت الاسلام وحدانی‌فر ادامه داد: همه امید و نا امیدی‌ها را معلم ترسیم می‌کند و اگر تلاش برای خدا باشد خداوند رحمان به کار شما برکت می‌دهد و اگر در جایی کار برکت ندارد، باید ببینیم اخلاص وجود داشت؟.

امام جمعه دهدشت در پایان با یادآوری اینکه آموزش و پرورش کهگیلویه برتر استان شناخته شد با گلایه از مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: کاش برای ایجاد یک سالن در شأن معلمان شهرستان کهگیلویه تدبیر شود.

کد خبر 6099088

دیگر خبرها

  • مناسب سازی ورودی ادارات دولتی و محیط شهری برای معلولان و جانبازان
  • تجلیل از معلمان شهر دهدشت/ تقدیر از فرهنگیان خبرنگار
  • راکب موتورسیکلت در محور دهدشت-بهبهان در تصادف باکامیون جان باخت
  • سالن جشن آموزش و پرورش در شأن معلم نیست/ لزوم تکریم توسط جامعه
  • شهرداری قزوین اقدام عملی برای مناسب‌سازی شهر انجام نداد
  • شهرداری قزوین قدمی برای مناسب‌سازی شهر برنداشت
  • نحوه ساخت آب‌نما با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)